АМКУ оштрафував Google на 1 млн гривень

За неподання у встановлений строк інформації на вимогу державного уповноваженого Антимонопольного комітету України ТОВ «Гугл» оштрафовано на 1 мільйон гривень. 

Таке рішення прийняла Тимчасова адміністративна колегія Комітету на засіданні 2 квітня 2021 року, передає пресслужба АМКУ.

"Розмір штрафу обумовлюється обтяжуючими обставинами, а саме тим фактом, що ТОВ «Гугл» не надавало Комітету затребувану інформацію більше року", - йдеться у поввідомленні.

Як зазначається, ця інформація була необхідна Комітету для розслідування за заявою фізичної особи-підприємця щодо блокування його облікового запису у додатку «Google Мій бізнес».

В АМКУ наголосили, що ненадання відповідачем інформації у визначені Комітетом строки унеможливили виконання Комітетом покладених на нього завдань, зокрема, щодо своєчасного, повного та всебічного розгляду заяви про порушення законодавства про захист економічної конкуренції.

Водночас там додали, що вже під час розгляду справи щодо порушення ТОВ «Гугл» цю інформацію надало. Це врахували в АМКУ при визначенні розмір штрафу.

"Задля уникнення подібних санкцій Комітет вкотре наголошує суб’єктам господарювання на необхідності неухильного дотримання вимог конкурентного законодавства", - підсумували в АМКУ.