Члени наглядової ради «Нафтогазу» подали у відставку

Всі члени наглядової ради НАК «Нафтогаз України», які були присутні 30 квітня на позачерговому засіданні, подають у відставку. 

Про це повідомила пресслужба «Нафтогазу».

«Наглядова рада скористається наступними двома тижнями з часу подання повідомлень про припинення повноважень для надання підтримки компанії, наскільки це можливо, і щоб забезпечити належну передачу повноважень», — йдеться у повідомленні.

Рішення набуде чинності з 14 травня.

Як зазначається, на позачерговому засіданні 30 квітня наглядова рада зустрілася з новопризначеним керівником та членами правління, які в ході зустрічі висловили свою занепокоєність стосовно можливості виконувати свої повноваження надалі.

Нагадаємо, 28 квітня Кабінет міністрів звільнив Андрія Коболєва з посади голови правління Національної акціонерної компанії «Нафтогаз України» та призначив на його місце нинішнього очільника Міненерго Юрія Вітренка.

У самому «Нафтогазі» звільнення Коболєва вважають «юридичною маніпуляцією» з боку уряду. У компанії наголосили, що згідно зі статутом «Нафтогазу» та законом «Про акціонерні товариства», звільнити голову правління може лише Наглядова рада, а не загальні збори акціонерів.