Газу у сховищах вистачає для «нормального проходження» опалювального сезону - Вітренко

Очільник НАК «Нафтогаз» Юрій Вітренко заявив, що газу у сховищах України має вистачити для нормального проходження опалювального сезону 2021/2022.

Про це він сказав в інтерв'ю «Інтерфакс-Україна».

За його словами, наразі у сховищах є майже 19 млрд кубометрів газу.

«Ми розуміємо, що 10-15% відсотків з цих обсягів належать нерезидентам і можуть бути вивезені в Європу — але можуть бути і продані тут, якщо ціни на нашому ринку будуть не нижчими за європейські. Але навіть без цих обсягів має вистачити газу для нормального проходження опалювального сезону завдяки тому, що "Нафтогаз" імпортував газ», ㅡ сказав Вітренко.

Також він зазначив, що для покриття потреб населення бракує приблизно півмільярда-мільярд кубів газу власного видобутку (якщо брати споживання населенням напряму та витрати газ на централізоване опалення).

Вітренко додав, що зараз «Укргазвидобування» забезпечує близько 12,7-12,8 млрд кубів товарного газу, а населення залежно від температури споживає приблизно 13,4-13,6 млрд кубів.

Нагадаємо, напередодні обласні державні адміністрації на Львівщині, Закарпатті, Хмельниччині та Одещині заявили про надзвичайну ситуацію техногенного характеру через відсутність газопостачання в бюджетних установах на осінь-зиму.