Канада надасть Україні кредит у розмірі 120 млн доларів для підтримки економіки країни

Канада запропонувала надати Україні кредит у розмірі до 120 мільйонів доларів для підтримки економічної стійкості країни та реформи управління.

Про це йдеться на сайті канадського уряду.

Крім того, Канада запропонувала надати грант технічної допомоги у розмірі до 6 млн доларів для підтримки реалізації кредиту. Зазначається, що канадські та українські офіційні представники вже зустрічаються, щоб обговорити потенційні умови кредиту та терміни його реалізації.

"Канада й надалі підтримуватиме Україну та її народ. Ця підтримка допоможе зміцнити економіку України на тлі агресивних зусиль Росії щодо дестабілізації економічної системи України. Ці спроби РФ продовжують ставити під загрозу мир та безпеку в Європі. Разом зі своїми союзниками Канада закликає Росію до деескалації та вступу до змістовного діалогу", - йдеться у заяві.

Президент Володимир Зеленський подякував Канаді за допомогу зміцнити економіку України.

"Вітаю рішення Канади виділити 120 млн доларів на допомогу Україні. Сильна Україна є запорукою безпеки Європи. Канада вкотре демонструє відданість духу особливого партнерства між нашими країнами", - написав він у Twitter.