Лівія зацікавлена у соняшниковій олії та молочних продуктах з України - Держпродспоживслужба

Розширення співпраці та збільшення товарообігу між Лівією та Україною обговорили голова Держпродспоживслужби Владислава Магалецька та повірений у справах Держави Лівія в Україні Бенісса Адел.

Про це повідомили у пресслужбі Держпродспоживслужби.

Як зазначається, Бенісса Адел підкреслив важливість зміцнення співробітництва та збільшення товарообігу між Лівією та Україною.

Зокрема, він висловив зацікавленість у експорті з України до Лівії соняшникової олії.

Також під час зустрічі обговорювалася можливість експорту до Лівії зернової та плодово-ягідної продукції українських виробників.

У свою чергу Магалецька наголосила, що Держпродспоживслужба всіляко підтримує розширення переліку товарів у двосторонній торгівлі.

«Ми отримуємо відповідні запити українських виробників. Впевнена, співпраця між Лівією та Україною має великий потенціал», - наголосила вона.

Як раніше повідомлялося, обидві країни вже погодили форми міжнародних ветеринарних сертифікатів для експорту з України до Лівії великої рогатої худоби, м’яса птиці й продуктів з нього.

Крім того, зараз узгоджується ветеринарний сертифікат на експорт молока та молочних продуктів.

"Держпродспоживслужба відіграє важливу роль у ефективності українського експорту. Її завданням є подолання технічних перешкод в торгівлі та забезпечення державних гарантій щодо дотримання вимог країн-партнерів", - зазначили у відомстві.