Міненерго наполягає на обмеженні імпорту електроенергії з Росії та Білорусі

Міністр енергетики Герман Галущенко звернувся до Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП) з проханням обмежити імпорт електроенергії з держав, які не є членами Енергетичного Співтовариства, а саме з Росії та Білорусі.

Про це повідомляє пресслужба Міненерго.

«Це суперечить стратегічним цілям України в сфері енергетики (зокрема, синхронізації Об’єднаної енергетичної системи України з ENTSO-E) та потенційно загрожує енергетичній безпеці», - зазначено в листі очільника Міненерго.

Це Галущенко пояснює тим, що імпорт електроенергії погіршує фінансовий стан українських виробників. А ключовою вимогою для приєднання України до ENTSO-E є забезпечення достатності власних генеруючих потужностей для покриття прогнозованого попиту на електричну енергію.

«Отже, Міненерго підтримує заборону імпорту електричної енергії з держав, які не є сторонами Енергетичного Співтовариства та звертається до НКРЕКП щодо прийняття відповідного рішення», - наголосили в міністерстві.

Нагадаємо, у січні 2021 року Україна відновила імпорт електроенергії з Білорусі, а в лютому почала закуповувати її й у Росії.