Мінрегіон пропонує запровадити автоматичне коригування тарифів на теплову енергію

Міністерство розвитку громад та територій України пропонує розглянути варіант запровадження автоматичного коригування тарифів на теплову енергію та комунальні послуги.

Про це заявила заступниця міністра розвитку громад та територій України Наталія Хоцянівська, передає пресслужба Мінрегіону.

Вона зазначила, що в умовах проходження опалювального сезону найбільш актуальними питаннями, які потребують урегулювання, є щомісячне зростання вартості природного газу для підприємств теплопостачання та тарифної політики у сфері теплопостачання.

«Для вирішення цих питань Мінрегіон пропонує розглянути варіант запровадження автоматичного коригування тарифів на теплову енергію та комунальні послуги у зв’язку зі зміною вартості складових, що змінюються з причин не залежних від підприємств теплопостачання. Зокрема, у зв’язку із функціонуванням ринку природного газу та електроенергії», — зазначила Хоцянівська.

За її словами, у разі якщо рішення щодо автоматичного коригування не буде прийнято Верховною Радою України, міністерство пропонує закріпити на законодавчому рівні можливість здійснення щомісячного перерахування вартості теплової енергії та комунальних послуг з урахуванням зміни вартості енергоносіїв.