МЗС запросило французький бізнес долучитися до участі у "Великому будівництві" та приватизації в Україні

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба у ході робочого візиту до Франції запросив французький бізнес взяти участь у двох найбільш привабливих напрямах вкладення інвестицій, програмі президента Володимира Зеленського "Велике будівництво" та великій приватизації.

Про це повідомляє пресслужба МЗС.

"У наступні роки в Україні відкриваються величезні можливості, зокрема у сферах будівництва, інфраструктури та енергетики. Президент України та Уряд налаштовані на масштабне оновлення української інфраструктури, аби створити якісно нові можливості для розвитку нашої країни та міжнародної торгівлі", - зауважив міністр.

Також Кулеба уточнив, що йдеться, насамперед, про побудову та концесію доріг та мостів, концесію та приватизацію портів, модернізацію прикордонної інфраструктури, проєкти з електрифікації громадського транспорту, розвитку систем водопостачання, переробки сміття та ін. 

"Ця співпраця не лише вигідна, але має важливе політичне значення для зміцнення зв’язків між Україною та Францією", - підкреслив міністр.

Як зазначається, під час зустрічі співрозмовники приділили особливу увагу енергетиці.

Кулеба звернув увагу на потенціал виробництва в Україні зеленого водню та синхронізацію нашої держави з курсом Європейської зеленої угоди, яка відкриває нові можливості у сфері відновлюваної енергетики. 

Крім того, глава МЗС звернув увагу на досягнення України у дерегуляції та спрощенні умов ведення бізнесу, ухвалення та успішну імплементацію нового закону про концесії, гармонізацію українського законодавства з нормами Європейського Союзу.

Насамкінець, він нагадав, що при Міністерстві закордонних справ постійно діє Рада експортерів та інвесторів, яка допомагає інвесторам знаходити нові  можливості, а українським компаніям - відкривати нові ринки.  

У відомстві підкреслили, що участь у зустрічі взяли топ-менеджери низки компаній, які вже працюють чи зацікавлені у реалізації бізнес-проєктів в Україні, зокрема, Airbus, Air Liquide, Alstom, Crédit Agricole, Egis, RTE International, TOTAL Eren, Tryba Energy та ін.