Ощадбанк подав апеляцію до суду Франції про відшкодування збитків з боку РФ

АТ "Ощадбанк" подало апеляцію до Касаційного суду Франції у справі про відшкодування збитків з боку Росії. 

Про це повідомляє пресслужба банку.

"Ощадбанк повідомляє про подання заяви до найвищої судової інстанції Франції – Касаційного суду – з апеляцією за винесеним у березні 2021 року рішенням Апеляційного суду Парижа, яке скасовувало арбітражне рішення 2018 року про відшкодування Російською Федерацією на користь Ощадбанку близько 1,4 мільярда доларів США", - йдеться в повідомленні.

Збитки Ощадбанку, про які йдеться, завдано внаслідок протиправного заволодіння інвестиціями Ощадбанку в Республіці Крим.

Ощадбанк упевнений, що Касаційний суд Франції визнає та виправить очевидні помилки та прогалини в рішенні Апеляційного суду Парижа. Тим самим він відновить дію арбітражного рішення проти Російської Федерації, в якому йдеться про компенсацію Ощадбанку значних втрат, що виникли через неприпустимі дії та нехтування законами з боку Російської Федерації.

«Розгляд справи щодо отримання справедливої компенсації за експропрійовані Російською Федерацією активи Ощадбанку в окупованому Криму постійно знаходиться в центрі уваги керівництва банку. Попри складний перебіг та безпрецедентний характер цієї справи Ощад використовуватиме всі наявні можливості для повного задоволення своїх справедливих вимог», – прокоментував подання заяви голова правління Ощадбанку Сергій Наумов.

Нагадаємо, Паризький апеляційний суд відхилив рішення Міжнародного трибуналу від 26 листопада 2018 року у справі Ощадбанку проти Російської Федерації щодо відшкодування втрат у Криму, спричинених анексією півострова. Ощадбанк вважає таке рішення апеляційного суду з точки зору права помилковим та таким, що суперечить усталеній прецедентній практиці як у Франції, так і в інших європейських країнах.