Посли G7 обговорили з Україною виконання умов програми МВФ

Посли країн "Великої сімки" на зустрічі з прем'єр-міністром Денисом Шмигалем заявили про важливість виконання Україною умов програми Міжнародного валютного фонду (МВФ) і макрофінансової допомоги від Євросоюзу.

Про це повідомили посли G7 в Twitter.

"Посли G7 вчора зустрілися з прем'єр-міністром Денисом Шмигалем для обговорення широкого кола питань. Вони підтвердили підтримку зусиль України по втіленню реформ і наголосили на важливості виконання узгоджених умов програми stand-by МВФ і макрофінансової допомоги ЄС", - йдеться в повідомленні.

Також посли "Великої сімки" обговорили хід реформ і важливість ефективного управління у військово-промисловому комплексі та інших галузях економіки.

Вони також закликали вносити подальший внесок в глобальні зусилля з протидії зміні клімату.

Як раніше заявив міністр фінансів Сергій Марченко, для відновлення співпраці з МВФ Україна повинна повернутися до виконання своїх зобов'язань перед Фондом, серед яких - відновлення прав Національного агентства з попередження корупції, відновлення незалежності Національного антикорупційного бюро України, проведення судової реформи, питання ринків газу та електрики.