Постачальники газу оголосили свої річні тарифи

Постачальники газу в Україні оголосили свої ціни на блакитне паливо для побутових споживачів в межах річного контракту, який запрацює з 1 травня.

Моніторинг цін провело агентство «Інтерфакс-Україна».

Так, державна "Газопостачальна компанія "Нафтогаз України" встановила річний тариф для населення "Фіксований" в розмірі 7,96 грн/куб. м (з ПДВ, без доставки).

Крім того, ТОВ "Закарпаттяенергозбут" і ТОВ "Волиньелектрозбут" встановили річний тариф у розмірі 7,98 грн/куб. м (з ПДВ, без доставки).

Тариф на рік від ТОВ "ЕРУ Трейдинг" складе 10,5 грн/куб. м, а від ТОВ "ЕРУ Людям" - 10,18 грн/куб. м, але остання додала, що "продовжує працювати над можливістю зниження тарифу найближчими днями".

YASNO (ДТЕК) встановила річний тариф у розмірі 10,5 грн/куб. м (з ПДВ і тарифом оператора ГТС).

"Галнафтогаз" (OKKO) встановив ціну річного фіксованого плану в розмірі 10,99 грн/куб. м (з ПДВ).

Також найбільший постачальник газу - компанія "ЙЕ Енергія" Дмитра Фірташа і близько 20 постачальників, що працюють під брендом "Твій Газзбут", встановили єдиний тариф для населення "Твій газ річний" у розмірі 7,99 грн/куб. м (з ПДВ).

Нагадаємо, на початку квітня Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП), встановила, що всіх побутових споживачів газу автоматично переведуть на річний контракт із 1 травня. Зробили це, щоб позбавити споживачів "цінової турбулентності". Починаючи з 1 травня 2021 року й до 30 квітня 2022 року, ціна буде однаковою.