"Продовжую виконувати обов‘язки міністра енергетики": Вітренко прокоментував повідомлення ЗМІ про свою відставку

Міністерство енергетики та сам виконуючий обов'язки глави Міненерго Юрій Вітренко не підтвердили інформацію ЗМІ про те, що він йде у відставку.

Про це повідомила пресслужба відомства.

"В.о. міністра енергетики Юрій Вітренко перебував з візитом у Досі, столиці Катару, куди він вирушив ще 29 березня 2021 року для перемовин з генеральним директором компанії Qatar Petroleum, державним міністром з енергетики Саад бін Шеріда Аль-Каабі, які були одним із елементів підготовки офіційного візиту президента України в Катар та мали на меті формування домовленостей в енергетичній сфері", - йдеться у повідомленні.

У Міненерго додали, що Вітренко з іншими членами української делегації залишився 6 квітня в Досі, тому що було заплановано ще кілька робочих зустрічей за підсумками візиту глави держави. Відтак учора, 7 квітня, він повернувся до Києва.

За словами самого Вітренка, чутки про нарікання з боку уряду, Офісу президента, міжнародних партнерів на роботу Міністерства енергетики мають «маніпулятивний характер».

«Наразі я продовжую виконувати обов‘язки Міністра енергетики та готуюся до поїздки у складі офіційної української делегації в межах закордонного візиту президента, який заплановано на найближчі дні», - заявив виконуючий обов'язки глави Міненерго.

Нагадаємо, 7 березня низка ЗМІ, зокрема «Економічна правда», «РБК-Україна», із посиланням на джерела повідомили, що виконувач обов'язків міністра енергетики Юрій Вітренко написав заяву про звільнення.