Росія та Україна підписали протокол домовленостей про продовження транзиту газу через Україну

Росія та Україна підписали протокол домовленостей про продовження транзиту газу через газотранспортну систему України та врегулювання взаємних вимог. Про це заявили російським журналістам у Газпромі, передає "Интерфакс".

Зазначається, що протокол передбачає домовленість про продовження транзиту газу, а також вирішення питання щодо вимог Нафтогазу до Газпрому на 3 мільярди доларів за рішенням Стокгольмського арбітражу.

«Російська та українська сторони підписали протокол домовленостей щодо продовження транзиту газу через територію України та врегулювання взаємних вимог», — повідомили у Газпромі за підсумками переговорів у Мінську, які відбулися 20 грудня.

Наразі деталей протоколу не повідомляється.

Протокол підписали за підсумками дводенних переговорів, які тривали у Берліні та Мінську за участю міністрів енергетики України та Росії, а також керівництва Газпрому, Нафтогазу та Оператора ГТС України.

В Офісі президента також повідомили про підписання протоколу у Мінську.

«Представники Європейської комісії, України та Російської Федерації сьогодні досягли остаточної домовленості з принципових позицій щодо транзиту російського газу через територію України для європейських споживачів і врегулювання взаємних претензій», — йдеться у повідомленні.

Деталі підписаного протоколу за підсумками переговорів у Мінську в ОП не розголошують. Їх обіцяють оприлюднити під час пресконференції 21 грудня.