Світовий банк виділив Україні 300 млн доларів для підтримки населення під час пандемії COVID-19

Світовий банк затвердив другу додаткову позику для України у розмірі 300 мільйонів доларів для соціального захисту населення країни.

Про це повідомляє пресслужба банку.

«Це додаткове фінансування допоможе зміцнити Програму гарантованого мінімального доходу (GMI) в Україні, аби не допустити, щоб близько 1 мільйон українців опинилися за межею бідності через пандемію COVID-19», - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, це друге додаткове фінансування в рамках цього проєкту. Перша позика була схвалена Світовим банком у розмірі 150 мільйонів доларів 30 квітня 2020 року.

За прогнозами банку, через пандемію бідність в Україні може збільшитися на 4%. Завдяки виділеним коштам українська влада зможе фінансово підтримувати населення, зокрема впровадити грошові перекази фізичним особам і домашнім господарствам, які втратили роботу чи джерела доходу через пандемію.

Загалом Світовий банк підтримує дії української влади у боротьбі з бідністю на тлі COVID-19 у межах програми модернізації соціального захисту та двох додаткових програм фінансування. Таким чином Україні виділили 750 мільйонів доларів для захисту населення.

Нагадаємо, Міністерство охорони здоров'я України спільно зі Світовим банком запустив новий проєкт вартістю майже 100 мільйонів доларів для придбання вакцин від COVID-19, діагностичне і лабораторне обладнання для закладів охорони здоров’я.