Україна має отримати від грального бізнесу 7,5 мільярда гривень у 2021 році - Гетманцев

Україна має отримати 7,5 мільярдів гривень доходів від грального бізнесу у 2021 році. Така сума закладена у державному бюджеті на наступний рік.

Про це повідомив в інтерв’ю «Радіо Свобода» народний депутат від партії «Слуга народу», голова парламентського Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев.

Маються на увазі доходи від плати за ліцензії на провадження діяльності у сфері організації та проведення азартних ігор, а також за ліцензії на випуск та проведення лотерей.

Також Гетманцев зазначив, що високо оцінює ухвалений Радою у 2020 році закон про легалізацію грального бізнесу.

Нагадаємо, 14 липня 2020 року парламент підтримав законопроєкт №2285-д «Про державне регулювання діяльності з організації та проведення азартних ігор». 11 серпня 2020 року президент України Володимир Зеленський цей закон підписав і він набув чинності.

Так, новий закон фактично легалізує гральний бізнес в Україні. Зали з ігровими автоматами дозволять розташовувати тільки в готелях, які мають три-п'ять зірок, а в чотири-п'ятизіркових — казино. Допустимий вік гравця азартних ігор, відповідно до проєкту закону — від 21 року. 

За ведення грального бізнесу без ліцензії передбачена кримінальна відповідальність (штраф від 170 тисяч до 680 тисяч гривень, за повторне порушення — від 680 тисяч до 850 тисяч гривень або ж позбавлення волі).

Також штрафи можливі за низку порушень із боку організаторів: наприклад, за допуск до гри людей молодше 21 року — штраф близько 2 млн 360 тис. гривень, а за повторне порушення — анулювання ліцензії.