Україна очікує від Світового банку 700 млн доларів - Марченко

Після прийняття пакету аграрних законів Україна очікує два транші Світового банку по 350 мільйонів доларів.

Про це в інтерв’ю УНІАН повідомив міністр фінансів Сергій Марченко.

"Підв’язку до продовження співпраці з МВФ мають кошти другого траншу макрофінансової допомоги ЄС (600 млн євро). Також з минулого року очікуємо два транші DPL Світового банку по 350 мільйонів доларів. Днями розмовляв з керівником Світового банку в Україні. Обговорювали умови надання коштів. Щодо першого траншу - це staff level agreement з МВФ. А для другого траншу - прийняття пакету аграрних законів, що, в принципі, реально", - сказав Марченко.

Міністр додав, що Верховна Рада засідатиме через тиждень у режимі пленарних засідань, а тому "є шанси розглянути ці законопроекти і отримати 700 мільйонів доларів – два транші Світового банку".

Також глава Мінфіну нагадав, що перемовини з МВФ продовжуються, адже цей курс дозволяє очікувати продовження співпраці зі Світовим банком, з Європейською комісією.

"Ідеться як про отримання кредитної допомоги, так і про загалом більш лояльне ставлення до України. Це дозволить запозичувати під нижчу дохідність, підвищить вартість наших цінних паперів і, відповідно, - знизить боргові ризики країни. Міністерство фінансів готове до будь-яких сценаріїв, але ми упевнено сподіваємося мінімізувати ризики. Програма "Стенд-бай" розрахована на 18 місяців і добігає кінця у грудні цього року. Тому ми плануємо отримати кошти від МВФ в рамках поточної програми до кінця року", - сказав Марченко.