Україна отримала можливість експортувати м’ясо та продукти птахівництва до Грузії

Влада України та Грузії погодили форму сертифіката на експорт з України м’яса, субпродуктів та інших продуктів птахівництва.

Про це повідомили у Міністерстві закордонних справ України.

«Ми створюємо нові можливості для українських компаній заробляти за кордоном більше грошей. Це означає більше валютних надходжень до України, зміцнення гривні, сплачені до бюджету податки та нові робочі місця. Цього тижня українські компанії галузі птахівництва отримали нові можливості експорту до Грузії. Крок за кроком створюємо умови для міжнародної експансії українських товарів», – заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба. 

Ознайомитися з формою сертифіката можна на офіційному вебпорталі Держпродспоживслужби у розділі «Міжнародне співробітництво», в рубриці «Сертифікати на експорт з України».

«Грузія є важливим торговельним партнером нашої країни. Наразі додаткові можливості для експорту до цієї країни отримали українські птахівники. Впевнена, що в подальшому двосторонні торговельні відносини між країнами будуть тільки зростати», – зазначила голова Держпродспоживслужби Владислава Магалецька.

Раніше у липні цього року українська делегація відвідала Грузію з метою просування експорту української продукції, зокрема, продукції тваринництва.