Уряд звільнив Коболєва з посади голови «Нафтогазу» та призначив на його місце Вітренка

Кабінет міністрів звільнив Андрія Коболєва з посади голови правління Національної акціонерної компанії «Нафтогаз України» та призначив нинішнього очільника Міненерго Юрія Вітренка на його місце.

Про це повідомляє пресслужба уряду.

«З 28 квітня 2021 року припиняються повноваження незалежних членів Наглядової ради НАК «Нафтогаз України», представників держави у наглядовій раді НАК «Нафтогаз України», а також голови правління Коболєва Андрія Володимировича», - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, Кабмін провів засідання загальних зборів акціонерів «Нафтогазу», на якому розглянули звіт про діяльність компанії у 2020 році.

З’ясувалося, що збиток групи компаній «Нафтогаз» у 2020 році становив 19 млрд грн. Водночас у затвердженому урядом фінансовому плані компанії передбачалося отримання 11,5 млрд грн прибутку. Такий план, мовляв, запропонувало керівництво правління у грудні 2020 року. 

«За результатами засідання загальних зборів акціонерів роботу Наглядової ради та правління НАК «Нафтогаз України» у 2020 році визнано незадовільною», — зазначили в уряді.

Сам Коболєв у Facebook написав, що нічого не знав про це рішення. Він зауважив, що заяву на звільнення не писав і дізнався про все з новин.

Водночас уряд прийняв рішення про обрання та призначення з 29 квітня 2021 року Юрія Вітренка головою правління НАК «Нафтогаз України».

«Юрій Вітренко має багаторічний успішний досвід у сфері енергетики та у 2018 році обіймав посаду виконавчого директора НАК "Нафтогаз України"», — проакцентували в Кабміні.

Також там уточнили, що замість Вітренка виконувати обов’язки міністра енергетики буде його заступник - Юрій Бойко.