В Україні знизили тариф на доставку газу до 1,79 грн за кубометр

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП), встановила граничний тариф на розподіл газу на рівні 1,79 грн за кубометр. Таким чином максимальне зниження тарифу на доставку газу становитиме до 30%.

Про це повідомив у Facebook прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

Від 1 січня 2021 року ціна на розподіл газу становила від 0,45 до 3,34 гривні за кубометр. Тепер же влада встановила граничний тариф 1,79 гривні. Тобто у деяких постачальників ціна може бути нижчою за максимальний тариф, але не зможе перевищувати цю межу.

«Найближчим часом у парламент також буде подана ініціатива, яка має зменшити розрив у тарифах між різними газорозподільчими компаніями та встановлюватиме справедливий тариф на розподіл газу для всіх людей», - додав Шмигаль.

Раніше НКРЕКП схвалила підвищення тарифів на виробництво теплової енергії для населення, бюджетних та релігійних організацій та інших споживачів для 23 ТЕЦ і когенераційних установок.

Після підвищення середній тариф для постачання тепла населенню склав 1121,71 грн/Гкал для споживачів 23 компаній-постачальників. 

НКРЕКП обґрунтувала необхідність підвищення тарифів на теплову енергію в 2021 році суттєвим зниженням обсягів виробництва теплової енергії, підвищенням фонду заробітної плати для ліцензіатів, зростанням цін на паливно-енергетичні ресурси, а також зростанням витрат на послуги з розподілу природного газу.