Венедіктова розповіла про кілька кримінальних справ щодо Нафтогазу

Правоохоронці Офісу генерального прокурора розслідують кілька кримінальних проваджень по НАК «Нафтогаз України».

Про це повідомила генеральна прокурорка Ірина Венедіктова під час свого звіту у Верховній Раді.

Зокрема, народний депутат від партії "Батьківщина" Олексій Кучеренко поставив запитання Венедіктовій, що стосується акту державного аудиту щодо перевірки Нафтогазу.

"Я дуже уважно ознайомився і хочу поставити просте запитання: які ще факти, крім зазначених у цьому акті, потрібні для того, щоб раз і назавжди вирішити питання зі злочинною діяльністю керівництва НАК "Нафтогаз". 75 млрд грн недоплачених до бюджету, 225 млрд грн порушень бюджетної дисципліни, маніпуляції з буферним газом, з резервуванням коштів на мільярди гривень. Пані генпрокурор, давайте наводити порядок в національній компанії "Нафтогаз"", - сказав нардеп.

У відповідь генпрокурорка зазначила, що вона не може наводити порядки в різних компаніях, а може займатися сферою кримінальної юстиції та координацією органів правопорядку.

"Що стосується компанії, яку ви назвали, в тому числі і щодо акту, про який ви говорили, у нас є кілька виробництв, слідство у нас триває, ці справи для нас не є чимось невідомим. Вони заслуховуються раз у два тижні. Тому, як тільки ми вийдемо на конкретні результати, про це будуть відомості на сайті Офісу генерального прокурора", - уточнила Венедіктова.