«єРобота»: держава надасть українцям гранти до 250 тисяч грн на новий бізнес - Шмигаль

Держава обіцяє почати видавати українцям безповоротні гранти до 250 тисяч грн на новий бізнес у межах нової програми «єРобота».

Про це повідомив прем’єр Денис Шмигаль 21 червня, передає пресслужба уряду.

За рік планують видати 20 тисяч таких грантів. Загалом на це виділять 5 млрд грн.

«Будь-який українець, що має бізнес-план і тверді наміри розпочати власну справу, може розраховувати на підтримку держави… Ми говоримо про можливість запустити будь-який мікробізнес, як-от пошив одягу і взуття, хімчистка, сервісний чи ремонтний центр, СТО, монтажні роботи тощо», — зазначив Шмигаль.

Прем’єр-міністр зауважив, що учасником програми може стати будь-який українець, що не працює на інших підприємствах і не веде інший бізнес. 

Для отримання гранту, за його словами, треба буде подати заявку через портал «Дія» чи відділення «Ощадбанку», додавши до заявки бізнес-план.

Протягом 10 робочих днів експерти «Ощадбанку» та Державного центру зайнятості проведуть оцінку проєкту, і якщо він відповідатиме критеріям програми, грантові кошти будуть перераховані на ваш окремий рахунок.

Шмигаль зазначає, що на кошти з цього рахунку можна буде купити обладнання, сировину, матеріали, закупити інструменти, частково оплатити оренду.

«Додатково нові підприємці зможуть отримати дешевий кредит за програмою "5-7-9" розміром до 2,5 млн грн. Це кошти на будівництво чи реконструкцію приміщень, на придбання додаткового обладнання, фінансування оборотного капіталу», — зауважив прем’єр-міністр.