Зеленський підписав закон про ринок землі

Президент України Володимир Зеленський підписав закон №552-ІХ про ринок земель сільськогосподарського призначення. Про це повідомляє пресслужба глави держави.

«Це історичний момент для всіх українців і для мене особисто. Україна чекала на цей закон з часу здобуття незалежності. Це була нелегка боротьба. Але ми знали, що робимо це для українців», — повідомив Зеленський.

В Офісі президента нагадують, що ухвалений Радою закон про ринок землі передбачає, що купувати та продавати сільськогосподарську землю дозволять з 1 липня 2021 року і лише фізичним особам в обсязі до 100 гектарів. З 1 січня 2024 року таку можливість отримають також юридичні особи, власниками яких є українці. Вони зможуть купувати до 10 тисяч гектарів землі.

Зеленський вважає, що закон про ринок сільськогосподарської землі має забезпечити конституційні права громадян України розпоряджатися своїм майном, а також дозволить розширити інвестиційні можливості в аграрному секторі України.

«Це історичний момент для всіх українців і для мене особисто. Україна чекала на цей закон з часу здобуття незалежності. Це була нелегка боротьба. Але ми знали, що робимо це для українців», – зазначив Зеленський.