Зеленський вніс в Раду законопроєкт про фінансову допомогу бізнесу під час жорсткого карантину

Президент Володимир Зеленський зареєстрував у Верховній Раді проєкт закону №5300 «Про надання допомоги застрахованим особам на період здійснення обмежувальних протиепідемічних заходів, запроваджених з метою запобігання поширенню гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2».

Про це йдеться на сайті парламенту.

Законопроєкт  визначено президентом як невідкладний.

Як зазначається, документ розроблено з метою забезпечення фінансової підтримки застрахованих осіб, які постраждали внаслідок дії додаткових обмежувальних протиепідемічних заходів, пов’язаних із поширенням COVID-19 на території України.

«Законопроектом передбачено надання допомоги застрахованим особам, які є найманими працівниками суб’єктів господарювання, зареєстрованих у регіонах, в яких встановлено "червоний" рівень епідемічної небезпеки, за рахунок коштів державного бюджету у розмірі 8 тис. гривень та за рахунок коштів місцевих бюджетів у розмірі, визначеному рішенням відповідного органу місцевого самоврядування», - йдеться у пояснювальній записці.

Наразі законопроєкт направлено на розгляд Комітету.

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль також повідомив, що за дорученням Зеленського будуть запроваджені грошові виплати для підтримки людей через посилені карантинні обмеження в регіонах.

«Держава виплатить по 8 тисяч гривень ФОПам та працівникам підприємств, які постраждають внаслідок запроваджених карантинних обмежень у "червоних" зонах. Так само як це було взимку. Але ми також очікуємо, що крім державної підтримки, органи місцевого самоврядування запровадять для цих людей додаткові виплати», - зазначив він.