Зеленський закликав польський бізнес інвестувати в економіку України

Президент України Володимир Зеленський закликав польський бізнес активніше інвестувати в українську економіку та долучатися до приватизації підприємств України.

Про це він заявив на українсько-польському економічному форумі в Одесі, передає пресслужба глави держави.

Так, у своєму виступі Зеленський зазначив, що обсяг прямих іноземних інвестицій з Польщі сягає сьогодні понад 800 млн доларів, а товарообіг між нашими країнами торік склав майже 8 млрд доларів. За його словами, Польща є другим найбільшим у світі ринком для експорту українських товарів.

Він підкреслив, що питання транспорту та інфраструктури – дуже важливі й актуальні як для України, так і для Польщі.

Крім того глава держави вважає, що стимулювання інвестицій можна також використовувати механізми, закладені, зокрема, в законі про концесію.

Зеленський наголосив, що покращення інвестиційного клімату та захист прав інвесторів є одним з пріоритетів для нього та його команди.

«Ми будуємо рівні та єдині правила гри для всіх, забезпечили ефективну й незалежну роботу антикорупційних органів, запустили Вищий антикорупційний суд», – додав він.

Президент звернув увагу, що сьогодні в Україні ухвалюються закони, на які суспільство й наші міжнародні партнери чекали десятиліттями. Зокрема, проводиться масштабна приватизація та діджиталізація країни.

«Сьогодні відкрити власну справу у нас можна менш ніж за півгодини, не відходячи від свого гаджета, від комп’ютера. А нещодавно в першому читанні ухвалено закон про державну підтримку проектів зі значними інвестиціями, так званий закон під назвою investment nanny», – підкреслив Зеленський.

Він запевнив, що українські державні агентства та бізнес-асоціації готові допомогти польському бізнесу в активізації регіональної співпраці.

У свою чергу президент Польщі Анджей Дуда наголосив, що без хорошої інфраструктури неможливо будувати взаємну співпрацю, зокрема торговельну та економічну.

«Звичайно, модернізація логістичної інфраструктури – це наш розвиток. Покращення доріг буде сприяти збільшенню товарообігу як на морі, так і на землі», – сказав Анджей Дуда.

Президент Польщі наголосив, що підтримуватиме українські амбіції у розвитку України як транзитної країни у Східній Європі.