Арахамія готовий пустити воду в Крим в обмін на Донбас

Голова фракції «Слуга Народу» Давид Арахамія заявив, що погодився б пустити воду в анексований Крим в обмін на поступки з боку президента Російської Федерації Володимира Путіна щодо Донбасу. Про це він сказав в етері телеканалу «Прямий».

Так, на прохання висловити позицію щодо можливої ситуації, в якій Путін запропонує піти на поступки щодо Донбасу в обмін на постачання Україною води в анексований Крим, Арахамія відповів, що допускає це.

«Якщо дати воду в Крим, але мати велику перевагу у переговорах по Донбасу - моя особиста позиція, я буду вважати це достатнім компромісом. Я б на таке пішов, бо в Криму водою будуть користуватись громадяни України», — сказав він.

Водночас лідер фракції уточнив, що має йтися про повне залишення бойовиками території Донбасу та повний контроль над цими територіями з боку України.

"Якщо це буде обмін, що вони відходять до Ростова, ми встановлюємо контроль над кордоном, я б на таке пішов", - додав Арахамія.

У відповідь на таку заяву лідер Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров у коментарі для UA: Крим заявив, що пустити воду в окупований Крим означає здати Росії пів мільйона кримських татар.

«Якщо хтось в державі припускає, що можна буде здати народ кримських татар, можна буде здати всіх українців, а їх там не менше 500 тисяч... Ми ніколи не допускаємося того, що держава може нас продати за воду», — сказав він.

Водночас, на його думку, на найближчих зустрічах російська сторона може справді підняти це питання.