Арахамія повідомив про кадрові зміни в Кабміні

Голова фракції «Слуга народу» Давид Арахамія анонсував три-чотири кадрові зміни в уряді, але відмовився називати прізвища потенційних кандидатів на звільнення.

Про це Арахамія сказав журналістам у кулуарах Верховної Ради, передає Укрінформ.

«Планується три-чотири заміни кадрові (в Кабміні, - ред.), але ми не будемо їх анонсувати заздалегідь. Чому? Тому що це шкодить роботі того міністерства, про яке згадується. Тому що вже наступного дня після того, як журналісти в заголовках показують, що такий-то міністр вже йде, потім ніхто вже цього міністра не слухає, він не може виконувати свої обов'язки фактично. А часовий лаг між новинами і рішенням може бути два-три тижні, можливо навіть місяць. Не хочеться просто, чесно кажучи, підставляти міністерства в таку ситуацію, ми вже навчилися, тому отримаємо інтригу в цьому процесі», - сказав він.

Арахамія підтвердив, що вже протягом 1,5 місяця ведуться співбесіди з потенційними новими очільниками міністерств.

Також він прокоментував ймовірність призначення генерального директора Укроборонпрому Юрія Гусєва на посаду міністра оборони.

«Він працює главою Укроборонпрому. В Укроборонпромі реально рекордні результати за декілька років: у нього росте експорт, росте зайнятість, зарплати виплачуються співробітникам, нову продукцію починають випускати. Він на своєму місці, йому все подобається, він нікуди не рветься», - зазначив нардеп.

Раніше голова Верховної Ради Дмитро Разумков неодноразово заявляв, що ймовірно восени 2021 року відбудуться кадрові перестановки в Кабінеті міністрів. Подібні заяви також робило керівництво фракції «Слуга народу».

Крім того, напередодні головний редактор порталу Цензор.Нет Юрій Бутусов повідомив, що в Офісі президента розглядається низка кандидатур на посаду міністра оборони. Зокрема, претендентами наразі є народна депутатка від «Слуги народу» Ірина Верещук, а також голова «Укроборонпрому» Юрій Гусєв.