Арешт або застава: прокурори внесли апеляційну скаргу на запобіжний захід Порошенку

Офіс генерального прокурора вніс апеляційну скаргу на запобіжний захід п’ятому президенту України, лідеру опозиції Петру Порошенку, якому 19 січня Печерський районний суд Києва призначив особисте зобов'язання.

Про це повідомила пресслужба Офісу генпрокурора.

«21 січня 2022 року Офісом генерального прокурора внесено апеляційну скаргу на рішення суду про застосування запобіжного заходу стосовно підозрюваного народного депутата - п’ятого президента України у вигляді особистого зобов’язання», - йдеться у повідомленні.

Прокурори наполягають на застосуванні відносно Порошенка запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави у розмірі 1 млрд гривень.

Нагадаємо, 19 січня Печерський райсуд Києва обрав Петру Порошенку запобіжний захід у формі особистого зобов'язання. Політик не має права виїжджати зі столиці та Київської області без дозволу слідчого, прокурора або суду, повинен повідомляти про зміну роботи або місця проживання і здати на зберігання паспорт для виїзду за кордон.

20 грудня 2021 року п'ятому президенту України оголосили про підозру за трьома статтями Кримінального кодексу: щодо фінансування тероризму, державної зради та сприяння діяльності терористичної організації «Л/ДНР».