Арестович порівняв партію Порошенка з жіночим гуртожитком ПТУ

Спікер української делегації в Тристоронній контактній групі (ТКГ) з мирного врегулювання ситуації на сході України Олексій Арестович заявив, що партія «Європейська солідарність» деморалізує українських військовослужбовців і працює «за російськими наративами».

Відповідну заяву він зробив в етері студії «Свобода слова».

«Хто деморалізує українських військових? Чи не ви? Чи не "ЄС", коли складаєте казки про те, що їм забороняють… не дають стріляти. Ви ж їх і розбещуєте, Вагнером цим всім, Медведчуком… Ви відкрито працюєте проти національної безпеки держави, інформаційної складової. Це офіційна заява… так, я звинувачую "ЄС" у тому, що ви працюєте у відповідності з російськими наративами… я вже не раз говорив, як ви себе поводите, до чого ви скочуєтесь. Ви зовнішність президента обговорюєте… не так бронежилет сидить, не так каска -  ви ж до рівня жіночого гуртожитку опустилися ПТУшного такого в тому, що ви робите!» - наголосив Арестович.

У свою чергу народна депутатка від партії «Європейська солідарність» Ірина Геращенко звинуватила спікера ТКГ в сексизмі і заявила, що на ці висловлювання повинен відреагувати віцепрем’єр з питань європейської інтеграції.

«Я не можу бути в етері, де йде сексизм, і це не присікає, на жаль, ні ведучий, ні присутні тут колеги. І мені здається, що це та ситуація, яка особливо від віцепрем'єра з питань європейської інтеграції вимагає особливої реакції. Подібну риторику від представника партії влади в жодній європейській країні важко собі уявити», -  заявила Геращенко і залишила студію.

Після того, як нардепка пішла, ведучий достроково завершив етер.

Згодом Арестович вибачився перед жіночими гуртожитками у Facebook.

«Приношу свої щирі вибачення жіночим гуртожиткам за порівняння їх з "ЄС"», - написав він.