Біля грузинського парламенту почалася нова акція протесту

У Тбілісі біля будівлі парламенту Грузії знову збираються люди на акцію протесту в зв'язку з учорашнім скандалом з російським депутатом. Про це повідомляє Depo.ua.

Біля парламенту на проспекті Руставелі зібралося близько двох тисяч людей. Крім того, до акції протесту приєднуються студенти, які великою колоною йдуть до парламенту.

Опозиційні партії Грузії озвучили три головні вимоги до влади: відставка глави МВС, звільнення затриманих напередодні демонстрантів і початок переговорів з урядом для призначення дострокових парламентських виборів.

Нагадаємо, напередодні у Грузії розгорівся скандал через участь депутата російської Держдуми, комуніста Сергія Гаврилова, у Міжнародній асамблеї православ’я у Тбілісі. У Тбілісі тисячі людей вийшли на акцію протесту до будівлі парламенту через скандальну поведінку російської делегації, учасники опозиційного мітингу увірвалися в будівлю парламенту. Під час протестів постраждали майже 240 людей, журналістка втратила око. На світанку 21 травня, після декількох годин сутичок, застосування сльозогінного газу, гумових куль і затримання демонстрантів, поліція завершила операцію з розгону акції протесту.