Бородянський та Милованов відмовились працювати в уряді Шмигаля

Міністр культури, молоді і спорту Володимир Бородянський та міністр розвитку економіки і сільського господарства Тимофій Милованов не працюватимуть в новому уряді з прем’єром Денисом Шмигалем. Основна причина їхнього рішення — розділення їхніх міністерств на частини. Про це повыдомляє Громадське.

Так, мають з’явитися окремо Міністерство культури та Міністерство молоді і спорту, а також окремо Міністерство економіки та Міністерство агропромислового комплексу.

Бородянський заявив, що це розділення одна з причин, чому його не буде в новому складі Кабміну. Водночас він уточнив, що це лише одна з причин.

«Ну поки що ми міністри, але нам не зрозумілі правила, тому, мабуть, ми вже все», — додала міністерка освіти Анна Новосад.

Інформацію про відмову Милованова підтвердила депутатка «Слуги народу» Ірина Верещук.

Вона розповіла, що 4 березня буде сформовано не весь склад Кабміну, зокрема поки не буде міністрів освіти, агропромислового комплексу та культури.

Крім цього, за словами Верещук, «не зараз, а згодом» планують розділити на два відомства Міністерство енергетики та захисту довкілля.