Частина «слуг народу» закликала Зеленського не вести прямих переговорів з бойовиками «Л/ДНР»

Низка депутатів владної партії «Слуга Народу» звернулись до президента Володимира Зеленського із закликом не погоджуватися на створення так званої Консультативної ради на переговорах у Мінську, в якій разом з представниками України мають отримати рівні права представники бойовиків «ДНР і «ЛНР».

Відповідні звернення опублікували на своїх сторінках у Facebook Анастасія Красносільська, Дмитро Наталуха, Микита Потураєв, Гео Лерос, Олександр Ткаченко, Богдан Яременко, Віталій Безгін, Ганна Бондар, Дмитро Гурін, Андрій Мотовиловець, Єгор Чернєв та інші. Загалом звернення підписали 29 депутатів, список поповнюється.

«Ми, народні депутати України — представники політичної партії «Слуга народу» не можемо не звернути увагу на низку подій навколо переговорів з Російською Федерацією», — починається звернення парламентарів.

Депутати зазначають, що поділяють стурбованість громадськості щодо розмов про поновлення водопостачання до Криму, неприйнятних заяв про «внутрішній конфлікт» на Донбасі, а також через створення цієї Консультативної ради, що фактично означатиме проведення прямих переговорів з бойовиками.

«Відповідно до законодавства України на тимчасово окупованій території України, узурпувавши виконання владних функцій, діють окупаційні органи влади Російської Федерації. Відтак, українське законодавство унеможливлює визнання в будь-якій формі будь-яких органів влади так званих ЛНР, ДНР, ОРДЛО і таке ін», — наголосили представники владної партії.

Вони закликали Зеленського доручити представникам України у Тристоронній контактній групі в Мінську «повернутися в рамки законодавства України та не допустити реалізації оприлюднених рішень щодо створення Консультативної групи у спосіб і формах, які не знаходять підтримку народу України, протирічать діючому законодавству держави та національним інтересам».

Нагадаємо, 11 березня у Мінську учасники Тристоронньої контактної групи з врегулювання ситуації на сході України підписали домовленості про створення Консультативної ради за участі представників України та бойовиків так званих «Л/ДНР», основним завданням якої є здійснення діалогу, консультацій та вироблення пропозицій щодо проєктів політичних і правових рішень щодо врегулювання конфлікту відповідно до Комплексів заходів, в тому числі щодо проведення виборів в окремих районах Донецької і Луганської областей України.