ДБР проводить обшуки у нардепа з об'єднання Разумкова

Державне бюро розслідувань проводить обшуки у чинного народного депутата України Олега Воронька, який є членом міжфракційного об'єднання Дмитра Разумкова «Розумна політика». 

Про це повідомляє пресслужба ДБР. 

Зазначається, що обшуки проводять за місцем проживання парламентарія та у пов’язаних з ним людей. Причина обшуків - факт підробки документів. 

Так, Національне агентство з питань запобігання корупції склало на депутата протокол через нібито корупцію, яка стосується входження Воронька до складу виконавчого органу одного із товариств. 

Йдеться про адміністративне правопорушення, яке передбачене частиною 2 статті 172-4 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

За це загрожує до 13,6 тисячі гривень штрафу, конфіскація доходу та позбавлення права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю строком на один рік. 

Водночас очільник міжфракційного об'єднання «Розумна політика» Дмитро Разумков заявив у Telegram-каналі, що претензії правоохоронців щодо Воронька «притягнуті за вуха». Він також звинуватив ДБР у політичних переслідуваннях.