ДБР розпочало досудове розслідування за фактом перевищення службових повноважень ексзаступника глави МВС Гогілашвілі

За ініціативою міжфракційного об’єднання «Розумна політика» Державне бюро розслідувань розпочало досудове розслідування за фактом можливого службового підроблення документів та перевищення службових повноважень ексзаступником голови МВС Олександром Гогілашвілі під час перетину блокпоста в Донецькій області. 

Про це повідомив у Telegram-каналі очільник МФО Дмитро Разумков.

Так, слідчі відкрили кримінальну справу за ч. 2 ст. 365 Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає позбавлення волі до 8 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю до 3 років.

Також ексзаступнику глави МВС закидають ч. 1 ст. 366 ККУ. Стаття передбачає штраф до 4 250 гривень або обмеженням волі до 3 років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на такий самий термін.

Разумков також зазначив, що Офіс генпрокурора долучив звернення «Розумної політики» щодо можливого опору Гогілашвілі правоохоронцю до кримінальної справи про перевищення повноважень.

Нагадаємо, на початку грудня на блокпосту на Донеччині поліцейські зупинили автомобіль ще тодішнього заступника міністра внутрішніх справ Олександра Гогілашвілі для перевірки документів. Він розлютився та почав погрожувати поліцейським, заявляючи, що вони «повинні знати в обличчя» заступників міністра.

13 грудня уряд звільнив Гогілашвілі з посади заступника глави Міністерства внутрішніх справ.