Депутат Ради попри карантинні обмеження влаштував у столичному готелі вечірку - поліція

Народний депутат Верховної Ради влаштував вечірку з порушенням карантинних вимог в готелі в Подільському районі Києва. Поліція відкрила кримінальну справу.

Про це повідомляє пресслужба столичної поліції.

Правоохоронці зазначають, що вночі з 18 на 19 квітня побачили в соціальних мережах інформацію про те, що депутат Ради влаштував вечірку під час карантину. Поліція виїхала за адресою для з’ясування обставин.

Зараз правоохоронці спілкуються з керівництвом закладу, оглядають приміщення та проводять першочергові слідчі дії. Перевірка триває.

Справу відкрили за ч. 1 ст. 325 (порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним хворобам та масовим отруєнням) Кримінального кодексу. Винуватцям загрожує штрафом від 51 до 153 тисяч гривень, арешт до 6 місяців чи обмеження або позбавлення волі на строк до 3 років.

Як повідомляють ЗМІ, у соцмережах були опубліковані фотографії, на яких видно депутата від партії «Слуга народу» Миколу Тищенка в оточенні святково одягнених інших людей.

Зокрема, за даними LIGA.net, співрозмовник в правоохоронних органах повідомив, що вечірка пройшла в холі на 12 поверсі готелю Fairmont на столичному Подолі з нагоди дня народження дружини Тищенка Алли Баранівської.