Депутат Роман Соха заявив про вихід із фракції «Слуга народу»

Народний депутат Роман Соха оголосив про вихід із фракції «Слуга Народу», бо йому не подобаються призначення в Офісі президента.

Про це він заявив на засіданні парламенту 30 листопада.

«Я з першого дня підтримував Володимира Зеленського і долучився до формування "ЗЕкоманди" у Запоріжжі... Ви (Зеленський, - ред.) обіцяли нові обличчя люди, які ніколи не були у політиці, які не є дотичними до схем і не грабували країну. Сьогодні я бачу призначення Шурми заступником голови Офісу президента — це колишній функціонер проросійського "Опозиційного блоку"», — сказав депутат.

Йдеться про призначення Ростислава Шурми заступником глави ОП, що відповідатиме за економічний розвиток. Він був директором «Запоріжсталі», а також членом «Партії регіонів» та «Опозиційного блоку». Про незадоволення таким призначенням Соха писав в Facebook ще 24 листопада.

«Це не те, що ми обіцяли людям. Для мене Шурма - це остання капля. Мені дуже соромно за це призначення, а також за призначення міліціянта Януковича Олега Татарова, лобіста "Харківських угод" Руслана Демченка. Цих людей не має бути на держаних посадах», — заявив політик.

Він додав, що не хоче бути дотичним до таких людей, тому виходить із фракції.

Роман Соха у парламенті є членом комітету з питань цифрової трансформації. Він також є членом міжфракційного об'єднання «Розумна політика», яке створив колишній спікер Ради Дмитро Разумков.