Донеччани не хочуть повертатися в ту Україну, яку намагався створити Порошенко, - Сивохо

На окупованій території Донецької області думки жителів щодо реінтеграції до складу України і Росії різняться. Ексрадник секретаря РНБО Сергій Сивохо розповів, чого хочуть на Донбасі в етері передачі Олени Бондаренко, передає "Диалог.UA".

Так, колишній радник секретаря РНБО зазначив, що у донеччан "різні думки" щодо повернення регіону під контроль Києва.

"Звичайно, є великий відсоток тих, хто хоче повернутися в Україну, але не хоче повертатися в Україну, яку намагався створити Порошенко, де постійно було гноблення Донбасу, постійно були незрозумілі червоні лінії. Порошенко їх накреслив, а вони так і залишилися. Вони вкоренилися ... ", - зазначив він.

При цьому Сивохо зазначив, що його Платформа щодо примирення продовжує працювати, хоча карантин через коронавірусну інфекцію вніс свої корективи.

Раніше Сивохо заявляв, що не всі жителі Донбасу, всупереч розхожій думці, "люблять" Росію і домагаються входження регіону до складу РФ. За словами політика, після неприємного інциденту під час презентації Національної платформи щодо примирення він продовжив свою роботу і продовжує налагоджувати контакти з жителями ОРДО. При цьому він зізнався, що діалогу з президентом РФ Володимиром Путіним у нього немає. Також "слуга народу" неодноразово давав зрозуміти, що Кремль готовий піти на поступки по Донбасу, однак поки результати цього прагнення офіційно не підтверджені.