Довибори в Раду: на Донеччині лідирує Аксьонов, на Івано-Франківщині - Вірастюк

29 березня в Донецькій та Івано-Франківській областях відбулися довибори до Верховної Ради. За попередніми підрахунками, по округу №50 (Донецька область) лідирує мер Добропілля Андрій Аксьонов, по округу №87 (на Івано-Франківщині) лідирує кандидат від «Слуги народу» Василь Вірастюк.

Про це свідчать дані Центральної виборчої комісії.

Так, станом на 11:00 підраховано вже 65,5% голосів виборців по двох округах.

У Донецькій області за результатами підрахунку 98,21% голосів лідирує міський голова Добропілля Андрій Аксьонов. За попередніми результатами, він набирає 65,62% (19 710 голосів).

Як відомо, Андрій Аксьонов вперше був обраний міським головою Добропілля у 2015 році як самовисуванець. До того його звинувачували у підтримці так званого референдуму у 2014 році на Донбасі та нібито отриманні російського паспорта. Сам Аксьонов це заперечував.

У 2018 році Андрія Аксьонова оголосили у розшук за візит до окупованого Криму з підробленими документами. У цей час він перебував у Німеччині. Вже у січні він повернувся до України, де його на 2 місяці відсторонили від посади міського голови. У 2020 році він переобрався на посаду, отримавши 58,41% голосів.

Водночас в Івано-Франківській області встигли підрахувати лише 35% голосів. За попередніми даними, у регіоні лідирує кандидат у народні депутати від «Слуги народу», спортсмен Василь Вірастюк - 33,66% голосів (5 556).