Двоє ексберкутівців, які повернулися після обміну, залишаються підсудними — Рябошапка

Олександр Маринченко і Сергій Тамтура — двоє колишніх бійців спецпідрозділу «Беркут», які повернулися до Києва після їхнього обміну, — залишаються підсудними. Про це повідомив генпрокурор Руслан Рябошапка в етері програми «Свобода слова» на ICTV.

«Справа зараз перебуває на стадії судового розгляду і відповідно ті люди, які були обміняні і які повернулися, як були підсудними, так ними й залишаються. Тобто процесуальний статус у них не змінився», — сказав генпрокурор.

Він додав, що наступне судове засідання у цій справі відбудеться у Святошинському райсуді столиці 17 березня. Ексберкутівці матимуть можливість у суді доводити свою невинуватість.

«Якщо вони з’являться до суду, то не буде підстав для зміни їм запобіжних заходів, якщо не з’являться, то ми реагуватимемо інакше», — зазначив Рябошапка.

Нагадаємо, 8 лютого стало відомо, що Олександр Маринченко та Сергій Тамтура — двоє з п'яти колишніх співробітників спецпідрозділу «Беркут», яких раніше передали на окуповані території у межах обміну утримуваними, — повернулися до Києва.