Ексглаву Укравтодору Новака випустили з СІЗО

Окружний суд у Варшаві не продовжив арешт колишньому главі Укравтодору Славоміру Новаку, підозрюваному в корупції. Його випустили з СІЗО.

Про це повідомляє Укрінформ.

Як зазначається, суд обрав Новаку запобіжний захід у вигляді заборони на виїзд з країни, перебування під постійним наглядом поліції і майнової застави на суму 1 млн злотих (понад 7,3 млн грн).

Суддя окружної прокуратури у Варшаві Агнєшка Доманська, попри аргументи прокуратури продовжити арешт Новаку на чергові три місяці, ухвалила рішення звільнити його з-під варти. Тому, сьогодні, 12 квітня, Славомир Новак був випущений з варшавського СІЗО.

Захист Новака позитивно сприйняв це рішення суду, а прокуратура має намір його опротестувати. У прокуратурі підкреслили, що звільнення підозрюваного з СІЗО загрожує розслідуванню справи.

Речниця окружної прокуратури у Варшаві Александра Скшиняж не виключила, що Новак намагатиметься ухилитися від участі у слідстві, впливати на інших свідків і навіть може утекти з країни.

Нагадаємо, 22 липня 2020 року Польська прокуратура висунула офіційні обвинувачення колишньому міністру транспорту Польщі та ексочільнику Укравтодору Славоміру Новаку у керівництві організованою злочинною групою, яка отримувала неправомірну вигоду від корупції.

Його затримання було наслідком співпраці українського НАБУ і польського Центрального антикорупційного бюро (CBA), а також органів прокуратури двох країн.