Ексрадник Порошенка назвав «виродками» військових, які проголосували за Зеленського

Колишній радник п’ятого президента Петра Порошенка Юрій Бірюков назвав «виродками» військових, які голосували за чинного президента Володимира Зеленського.

Такою була реакція Бірюкова на пропозицію Зеленського долучити до патрулювання лінії розмежування на Донбасі представників окупаційних адміністрацій. Відповідний допис він опублікував у Facebook.

"Зеленський на повному серйозі запропонував розглянути ідею спільного патрулювання силами ЗСУ, ОБСЄ та сепарами… Тобто, ні про яке роззброєння вже і не мовиться. Тобто, ні про яку єдину державу Україна він вже не згадує. Тому хочеться побажати кожному виродку зі складу ЗСУ, який торік навесні проголосував за Зеленського, вічно бути у спільному патрулюванні з сепарами", - заявив Бірюков.

Згодом він видалив пост і написав у Facebook новий, у якому вибачився за свої слова. Мовляв, просто психанув і на емоціях зробив дурість.

Водночас у фракції «Слуга народу» запропонували обговорити питання щодо посилення відповідальності за образи та наклепи у бік військовослужбовців. З такою пропозицією виступив заступник голови фракції «Слуга народу» у парламенті Олександр Корнієнко на засіданні погоджувальної Ради, поовідомляє Громадське.

«Зараз річниця президентської кампанії і у нас якісь знову сплески тих подій, які були рік назад. Вони пов’язані, насамперед, з певним підвищенням градусу обговорень у соцмережах, навіть повернення до такої неприємної теми як «мова ненависті». У нас знову лунають заклики різні, лунають образи у бік, зокрема, військовослужбовців, і це роблять люди, пов’язані з колишнім верховним головнокомандувачем. Це теж є неприйнятним, ми вважаємо. І у нас є пропозиція до обговорення — посилити відповідальність за образи та наклепи у бік військовослужбовців, вивести це окремим пунктом», — сказав Корнієнко.