Ексрадник Єрмака розповів куди насправді пішли гроші з коронавірусного Фонду

Колишній радник глави Офісу президента України, ексміністр фінансів Ігор Уманський заявив, що країна наближається до економічного Армагеддону, бо гроші з Фонду боротьби з коронавірусної інфекцією COVID-19, які направили на будівництво доріг, освоїв дорожній картель.

Про це він написав у Facebook.

У своєму повідомленні він звинуватив владу у втраті адекватного сприйняття реальності.

"2020 рік запам'ятається українцям надовго. Не тільки через пандемію і незграбною боротьби з нею, а й через безпрецедентний рівень зростання корупції і втрати владою адекватного сприйняття реальності. Так зване "Велике будівництво" - яскраве тому підтвердження", - підкреслив Уманський.

За його словами, за останні два роки бюджет на будівництво і ремонт доріг зріс в три рази. При цьому з початку "Великого будівництва" почалися зміни у вимогах до тендерної документації.

Уманський зазначив, що за дивним "збігом обставин" новим вимогам відповідає тільки шість компаній - улюбленці "долі", або "картель", як їх називають колеги.

"Вигравати смачні тендери можуть лише вони. Але якщо придивитись - ці компанії не завжди будують дороги безпосередньо, а перепродають підряди субпідрядникам із дисконтом 30-40%", - написав Уманський.

Він пояснив, що якщо скласти всі тендери цих шести компаній та вирахувати всі "дисконти", сума на будівництво складами близько 36 млрд грн. Саме таку суму додатково виділили Укравтодору із Фонду боротьби із коронавірусом.

Як зазначив ексглава Мінфіну, таку ж протяжність доріг можна було б побудувати, не зачіпаючи гроші, які були заплановані на боротьбу з пандемією. При цьому, як вважає Уманський, "ковідній фонд" штучно витратили.

"Країна наближається до економічного Армагеддону", - підсумував колишній радник Єрмака.

Нагадаємо, 12 листопада радник глави Офісу президента України Ігор Уманський після введення "карантину вихідного дня" подав заяву про звільнення.