Екссуддю Чауса затримали в Україні - ЗМІ

Колишнього суддю Миколу Чауса, який зник у Молдові у квітні цього року, знайшли та затримали українські правоохоронці на Вінничині.

Про це повідомляє «Цензор.НЕТ» із посиланням на джерело в правоохоронних органах.

За даними видання, Чауса знайшли у селі Мазурівка Вінницької області. Про його перебування повідомив місцевий житель, який і зателефонував у поліцію.

Водночас сам чоловік нібито підтвердив, що був викрадений і раніше працював суддею Дніпровського районного суду міста Києва. В ході перевірки стало відомо, що він перебуває в розшуку НАБУ за ч. 4 ст. 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України. 

Окрім того, інформацію про те, що Чаус знайшовся на Вінничині підтвердив голова Мазурівської сільської ради Валерій Груньківський у коментарі «Слідству.Інфо».

За його словами, Чаус прийшов до будівлі Мазурівської сільради, голодний та майже без одягу і повідомив, що його викрали. Якийсь час суддя перебував у сільраді. Після цього, за словами сільського голови, приїхали співробітники Служби безпеки України і забрали Чауса із собою.

За повідомленням журналіста Юрія Бутусова, «співробітники СБУ відбили Чауса у поліції і вивезли в невідомому напрямку». 

У Національному антикорупційному бюро України заявили, що станом на 15:30 правоохоронці, які затримали підозрюваного екссуддю, на зв'язок із їхніми детективами не виходили.

«Закликаємо правоохоронців дотримуватися закону і передати підозрюваного, якого розшукують детективи, уповноваженим представникам Національного бюро», — йдеться у повідомленні.