В Україні офіційно зниклими безвісти вважаються майже 37 тисяч людей

На сьогодні до Єдиного реєстру зниклих за надзвичайних обставин осіб внесли понад 37 тисяч громадян України. Це цивільні діти і дорослі, а також безвісти зниклі військові. Проте їх число може бути значно вищим.

Про це розповів Уповноважений Верховною Ради з прав людини Дмитро Лубінець на конференції «Цивільні в незаконному утриманні Росією: спільні кроки влади та громадянського суспільства задля їхнього звільнення», передає «Суспільне».

За словами посадовця, Україна також верифікувала близько 1700 людей, яких незаконно затримали росіяни. Їх верифікували за сприяння Міжнародного комітету Червоного Хреста та іншими способами.

Окрім цього, Дмитро Лубінець також нагадав, що Лубінець нагадав, що раніше підрахували, що для повернення усіх незаконно депортованих до Росії українських дітей, якщо повертати одну дитину кожного дня, знадобиться 55 років.

Водночас представник ГУР Андрій Юсов розповів, що Міжнародний комітет Червоного Хреста підтвердив 868 випадків перебування в місцях несвободи цивільних осіб. При цьому він додав, що справжнє число може бути значно більшим.