Фокін підтримує особливий статус для всього Донбасу, а не лише для ОРДЛО

Колишній прем’єр-міністр України, заступник голови української делегації на переговорах ТКГ Вітольд Фокін заявив, що виступає за надання особливого статусу всій території Донецької та Луганської областей, а не тільки їх окупованій частині. Про це Фокін розповів в інтерв’ю виданню "Страна".

"Ще важливе питання про амністію. І з того боку, і з іншого боку було скоєно багато злочинів, які в кінцевому підсумку повинні бути розслідувані, і винні нехай понесуть покарання. Але сьогодні, щоб припинити війну і вберегти життя бійців і командирів, моя позиція – потрібно оголосити загальну амністію, провести вибори, вирішити питання особливого статусу окремих районів, а краще – всього Донбасу", – прокоментував можливість амністії на Донбасі і його особливого статусу Вітольд Фокін.

Також він сказав, що готовий їхати в ОРДЛО, підкресливши, що цю ідею підтримує Леонід Кравчук.

"Більш того, при наявності конкретних гарантій безпеки, (Кравчук) готовий поїхати зі мною на Донбас. З президентом я не зустрічався, його думка мені невідома", – додав член ТКГ.

Фокін уточнив, що готовий під час поїздки в ОРДЛО спілкуватися з ватажками бойовиків у разі відповідного доручення від президента або парламенту.

Як відомо, надати особливий статус усій території Донбасу, включно з підконтрольною, для впливу на внутрішню політику України – сповідує й намагається реалізувати Кремль. Сепаратистські угруповання "ДНР/ЛНР" також вважають "своїми" територіями ті райони Донеччини і Луганщини, в яких зараз здійснюється влада України нарівні з іншими регіонами.