"Формула Штайнмаєра" розрахована на громадян Росії - Богдан

В Офісі президента вважають, що на ситуацію з війною Росії проти України можна вплинути зсередини РФ, а так звана "формула Штайнмаєра" розрахована, насамперед, на російських громадян і "міжнародне середовище". Про це заявив керівник Офісу президента України Андрій Богдан в інтерв’ю Українській правді.

За його словами, нібито через ЗМІ РФ росіяни "накручені дуже вороже до України" та "вважають нас якоїсь негативної нацією, націоналістами".

"Вони через свої засоби масової інформації накручені дуже вороже до України, вони вважають нас якоюсь негативною нацією, націоналістами. І в позиції, коли ми відкриті, ми хочемо і йдемо назустріч, а Росія, керівництво Росії впирається, і аргументації, чому це відбувається, немає – з тої сторони вже почнуться питання: а чому ми ведемо себе неадекватно?" – заявив Богдан.

Він також порівняв війну Росії проти України з бойовими діями, які СРСР вів у Афганістані.

"Здавалося б дрібниця, але ж Афганістан закінчився не тільки тому, що були проблеми на міжнародному рівні, а тому що всередині СРСР почалося дуже багато рухів суспільних. І керівництво тоді вирішило, що ліпше вивести війська і припинити війну, щоб своє суспільство не будоражити", - зазначив керівник ОПУ..

Він додав, що Україна "формулою Штайнмаєра" демонструє рух до миру

"Ми демонструємо його публічно: і для України, і для зовнішнього світу. І протилежній стороні, Росії, потрібно якось відповідати, тому що позиція "я нічого не чую, я нічого не бачу" не сприймається середовищем навіть всередині Росії. І взагалі треба розуміти, що наші активні дії, наша миролюбна позиція розрахована не тільки на міжнародне середовище. Вона розрахована на громадян Росії", - підкреслив Богдан.