Фракція Порошенка заявляє, що «слуга» Мотовиловець «підняв руку» на депутатку Іонову

Фракція «Європейська солідарність» вимагає тимчасово відсторонити від роботи у парламенті народного депутата від «Слуги народу» Андрія Мотовиловця, який напередодні, 3 липня, нібито у сесійній залі дозволив собі «підняти» руку на депутатку Марію Іонову. Про це заявили у пресслужбі фракції Петра Порошенка.

«Вимагаємо від народного депутата з фракції «Слуга народу» Андрія Мотовиловця принести вибачення за застосування фізичної сили у Верховній Раді відносно Марії Іонової», — йдеться у повідомленні.

У «Європейській солідарності» кажуть, що пов’язаний цей інцидент з «активною позицією» їхньої фракції, яка «викликає агресивний спротив представників нової влади».

«Ми також вимагаємо винести на розгляд регламентного комітету Верховної Ради питання про відсторонення депутата Мотовиловця від участі в засіданнях на 2-3 тижні», — додали у пресслужбі.

Мотовиловець на сторінці у Facebook також заперечує «підняття руки» на Іонову. Він заявив, що «пресслужба партії маніпулятивно використовує дуже болючу тему для того, щоб створити медійний скандал».

«Шановна Марія. Мені дуже шкода, що те, що сталося сьогодні, в принципі трапляється. Я говорив вам це в особистій розмові й без проблем повторюю публічно. Сутичка наших партій в парламенті сьогодні — вкрай потворне подія, яка не прикрашає жодну зі сторін», — зазначив депутат.

Він додав, що вже вибачився перед Іоновою, однак публічно вибачатися не буде, бо «нічого не робив». Натомість, вимагає спростування цієї інформації фракцією «Європейська солідарність».

Водночас заступниця голови фракції «Слуга народу» Євгенія Кравчук у коментарі Громадському заперечила, що її колега вдарив депутатку.

«Звичайно, він не піднімав руку на пані Іонову — там була штовханина біля трибуни, коли депутати Євросолідарності намагались заблокувати ухвалення в цілому законопроєкту про вступ до українських вишів випускників з тимчасово окупованих територій», — переконує вона.