«Голос» виключив із партії сімох народних депутатів

Делегати з’їзду політичної партії «Голос» виключили зі своїх лав сімох народних депутатів, які написали заяви про бажання вийти з політсили через нібито узурпацію влади у партії.

Про це повідомила глава партії Кіра Рудик під час брифінгу після з'їзду політсили 29 липня.

Вона розповіла, що під час з'їзду один із делегатів порушив питання щодо виключення низки депутатів із партії.

Тож політсилу покидають: Олександра Устінова, Ольга Стефанишина, Роман Лозинський, Ярослав Юрчишин, Володимир Цабаль, Соломія Бобровська та Юлія Клименко.

Проте Рудик зазначила, що у «Голосі» немає ціннісних розбіжностей із колегами по фракції.

«Ми вважаємо їх ефективними й гарними представниками української політики. Однак, я думаю, ми всі розуміємо, що далі будувати спільну політичну силу немає можливості», — сказала політикиня.

У свою чергу голова фракції Ярослав Женезняк заявив, що причиною виключення сімох депутатів було те, що «деякі кар'єрні амбіції не були задоволені».

«Але фракція залишається. Поки мені не відомо про жодну заяву про вихід з фракції — впевнений, що їх не буде. Фракція залишається працювати», — сказав він.

Нардеп запевнив, що робота фракції у парламенті має залишитися незмінною. Також він нагадав, що всі народні депутати «Голосу» перед походом у парламент офіційно брали на себе зобов'язання виконувати програму політсили.

«Коли ми ще були кандидатами у народні депутати, всі разом підписували особисте зобов'язання, що у разі виходу з лав партії кожен народний депутат зобов'язується скласти мандат. Не знаю, чи будуть мої колеги виконувати цю обіцянку, чи ні — у мене є відчуття, що вона, на жаль, ними буде проігнорована», — сказав Железняк.

Нагадаємо, 29 липня народні депутати від політичної партії «Голос» Олександра Устінова, Ярослав Юрчишин та Соломія Бобровська заявили про вихід з лав політсили. Вони також анонсували, що з партії можуть вийти ще кілька народних депутатів.