Голова Харківської облради подав у відставку

Голова Харківської обласної ради Артур Товмасян заявив, що подав у відставку. 

Про це він написав у Facebook.

«Вдячний колегам-депутатам за роботу, прошу всіх підтримати мою позицію. Не прикриваюся жодними посадами та політичною приналежністю. Захищатиму своє ім’я у суді. Переконаний, що справедливість візьме гору», - зазначив Товмасян.

Напередодні у НАБУ повідомили, що підозрюють Товмасяна в отриманні хабаря в понад мільйон гривень.

За даними слідства, на початку 2021 року голова Харківської облради у змові зі своїм заступником вимагав гроші за те, щоб залишити на займаній посаді керівника обласного комунального підприємства, засновником якого є Харківська обласна рада.

У НАБУ кажуть, що посадовці отримали гроші впродовж першого півріччя чотирма траншами, зокрема за посередництва спільника адвоката.

Наразі Товмасяну закидають ч. 4 ст. 368 КК України (одержання неправомірної вигоди в особливо великому розмірі службовою особою, яка займає особливо відповідальне становище, за попередньою змовою групою осіб, поєднаному з вимаганням неправомірної вигоди). Санкція цієї статті передбачає позбавленням волі на 8-12 років із позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю до 3 років, із конфіскацією майна.

Нагадаємо, 22 липня Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура викрили «на гарячому» заступника голови Харківської облради та його спільника-адвоката після отримання ними останньої частини хабаря у розмірі 1,050 млн гривень.

4 серпня правоохоронці повідомили про підозру голові Харківської облради та члену партії «Слуга народу» Артуру Товмасяну. Його підозрюють за частиною 4 статті 368 Кримінального кодексу України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою). 

За версією слідства, Товмасян у змові зі своїм заступником вимагав та одержав хабар на суму 1,050 млн гривень за залишення на своїй посаді керівника обласного комунального підприємства, засновником якого є Харківська обласна рада.

Кроме того, Товмасяна виключили із фракції «Слуги народу».