Гончаренка на три місяці позбавили слова у ПАРЄ через донос глави делегації РФ

Народного депутата України від партії «Європейська солідарність» Олексія Гончаренка, який є членом української делегації у Парламентській асамблеї Ради Європи (ПАРЄ), позбавили в асамблеї слова на три місяці через донос голови російської делегації Петра Толстого.

Про це повідомив сам Гончаренко у Facebook.

Політик сказав, що донос стосувався інциденту на зимовій сесії ПАРЄ.

«Тоді я назвав його антисемітом, українофобом та негідником. Також сказав про його царя Путіна та про кімнату грязі в палаці в Геленджику, де насправді є місце для Толстого», — зазначив Гончаренко.

У доносі Толстого зазначалося, що делегат від України цим його образив.

Водночас Гончаренко наголосив, що напередодні під час зимової сесії ПАРЄ голова делегації РФ був в етері пропагандистської програми «60 хвилин», де тоді назвав Україну «фейковою державою».

Український політик також заявив, що він нічого не порушив, і наразі вивчає можливість оскаржити позбавлення його права голосу в Європейському суді з прав людини.

Також народний депутат додав, що розгляд скарги від президента ПАРЄ Ріка Дамса через український прапор перенесли на початок червня.

Нагадаємо, 20 квітня під час засідання Парламентської асамблеї Ради Європи між українським депутатом Олексієм Гончаренком та президентом ПАРЄ Ріком Дамсом стався конфлікт. Під час виступу Гончаренко показав прострілений прапор України з Донбасу. Президент ПАРЄ перебив його виступ, зазначивши, що «це не дозволено в асамблеї». Деякий час чоловіки перебивали один одного, після чого Гончаренку вимкнули мікрофон, а згодом Дамс зазначив, що ініціює для нього покарання.