Івано-Франківська облрада вимагає визнати вибори в 87-му окрузі недійсними

Івано-Франківська обласна рада вимагає визнати довибори у Верховну Раду в одномандатному виборчому окрузі №87, де переміг Василь Вірастюк від «Слуги народу», недійсними та оголосити повторні.

Про це повідомляє пресслужба облради.

Як зазначається, Івано-Франківська обласна рада звернулася до вищих органів влади, зокрема, до президента України, голови Верховної Ради, міністра внутрішніх справ, генпрокурорки, голови СБУ, очільників ДБР та ЦВК щодо порушень чинного законодавства України під час проведення і встановлення результатів проміжних виборів народного депутата України в одномандатному виборчому окрузі №87.

Звернення підтримали 55 депутатів облради. Вони закликають органи влади «взяти на себе відповідальність та забезпечити верховенство права».

Нардепи вимагають:

  • об’єктивного розслідування можливих порушень під час виборів та притягнення до відповідальності винних;
  • належної правової оцінки діям спецпідрозділу СБУ у приміщенні окружної виборчої комісії на 87-му окрузі;
  • забезпечити об’єктивне розслідування факту проникнення невідомих людей у приміщення ОВК;
  • визнати вибори народного депутата недійсними та оголосити повторні.

Нагадаємо, за даними ЦВК, кандидат у депутати Василь Вірастюк від партії «Слуга народу» переміг на довиборах у Верховну Раду в 87-му окрузі на Івано-Франківщині.

Проте на 6 ділянках виявили розбіжності голосів, а на 5 - голосування визнано недійсним. Нацполіція вже відкрила 17 кримінальних проваджень щодо довиборів до Ради в Івано-Франківській області.